Studieaanbod

Verleg je grenzen

In het atheneum willen we iedereen een brede basis bieden, maar ook maatwerk. We kiezen voor een sterke basisvorming wiskunde en Nederlands en laten je kennismaken met het vak economie.

In elke graad organiseren we 'grensverleggers'.
Dat is een waaier van activiteiten waarmee je je kan verdiepen in een bepaald domein of interessegebied.

Vroeger kon je uit de klassieke vakken kiezen en was je studierichting vanzelfsprekend. Maar in onze huidige maatschappij hebben we ook nood aan STEM-vakken. Daarom volgt iedere leerling in het eerste leerjaar hetzelfde traject tot januari. Vanaf januari stel je zelf je lessenpakket samen, kies je voor je talent en ga je verder op ontdekkingstocht! Zo bepaal jij mee je toekomst!

In de tweede graad heb je een goed idee van jouw toekomstige leertraject. Hier bieden we 3 keuzetrajecten aan om de studierichtingen van de 3de graad te ontdekken.

  1. Traject MODERNE TALEN

Je proeft van de moderne talen Zweeds en Duits. In de grensverleggers Creatief met taal en Puur cultuur verdiepen we je in de wondere wereld van taal & cultuur.

  1. Traject STEAM

Tijdens de grensverlegger Code-it leer je programmeren. Je kan je nadien creatief uitleven tijdens de vakken grafische vormgeving en CreaArt.

  1. Traject ECONOMIE EN ORGANISATIE

Ben je een echte ondernemer? Kies dan zeker voor dit traject! Tijdens de grensverlegger Charity goals zet je een mini-onderneming op poten waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Zo werken we samen aan de SDG’s die verder uitgediept worden in het vak Greendeal.

De derde graad is gericht op de voorbereiding voor het hoger onderwijs. In de Excelleer-uren kan je je kennis versterken of een andere studierichting verkennen. We werken hier samen met externe partners. Zo krijg je maximaal voeling met wat je mag verwachten in het hoger onderwijs én daarna.

Voorbeelden grensverleggers: Interaction design, voorbereiding toelatingsexamen arts/tandarts, Italiaans, Zweeds, literatuur, gebarentaal, labovaardigheden, ready2event, anatomie, computational thinking, circulaire economie, economie (basis), filosofie, ethiek, biomedische wetenschappen, recht.

atheneum_cover

Graad­evaluatie eerste graad

We creëren voldoende ruimte om alle eindtermen te bereiken en je klaar te stomen voor de tweede graad. Een echte deliberatie vindt pas plaats op het einde van het tweede leerjaar. Op dat moment ben je klaar om de juiste keuze te maken.

 

Flexibele leer­trajecten

We willen samen met jou je grenzen verleggen. We stemmen ons aanbod af op wat jij nodig hebt door nog meer te differentiëren. Wie nood heeft aan extra uitdaging, kan na overleg met de leerlingenbegeleiding een flexibel leertraject opstarten. Leren was nog nooit zo leuk!

het Atheneum GO!Next

Adres

Capucienenstraat 28
3500 Hasselt

Contactgegevens

v.oeyen@hetatheneumhasselt.be
011/28 64 40

Volg ons

Scroll to Top
Scroll to Top