Studieaanbod

Verleg je grenzen

In het atheneum willen we iedereen een brede basis bieden, maar ook maatwerk. We kiezen voor een sterke basisvorming wiskunde en Nederlands en laten je kennismaken met het vak economie.

In elke graad organiseren we 'grensverleggers'.
Dat is een waaier van activiteiten waarmee je je kan verdiepen in een bepaald domein of interessegebied.

Vroeger kon je uit de klassieke vakken kiezen en was je studierichting vanzelfsprekend. Maar in onze huidige maatschappij hebben we ook nood aan STEM-vakken. Daarom volgt iedere leerling in het eerste leerjaar hetzelfde traject tot januari. Vanaf januari stel je zelf je lessenpakket samen, kies je voor je talent en ga je verder op ontdekkingstocht! Zo bepaal jij mee je toekomst!

In de tweede graad heb je een goed idee van jouw toekomstige leertraject. Hier bieden we 3 keuzetrajecten aan om de studierichtingen van de 3de graad te ontdekken.

  1. Traject STEAM

Tijdens de grensverlegger Code-it leer je programmeren. Je kan je nadien creatief uitleven tijdens de vakken grafische vormgeving en CreaArt.

  1. Traject ECONOMIE EN MAATSCHAPPIJ

In de lessen ontwikkelingspsychologie bestudeer je de psychologische veranderingen van de mens vanaf de geboorte tot de volwassenheid.

Tijdens de grensverlegger school4rights werk je samen aan een HUMAN-project rond een bepaald maatschappelijk thema.

  1. Traject MODERNE TALEN

De grensverlegger creatief schrijven maakt je wegwijs in het schrijflandschap. Schrijven is zoveel meer dan alleen voor een blad papier of laptop zitten en een mooie tekst maken. Je wordt uitgedaagd om vingeroefeningen te doen in verschillende literaire genres en met verschillende technieken en gaat zo op ontdekkingstocht naar je eigen literaire stem.

Tijdens de lessen dactylo leer je vlot typen. Na deze grensverleggers ben je helemaal klaar om deel uit te maken van de redactie van onze schoolkrant!

 

De derde graad is gericht op de voorbereiding voor het hoger onderwijs. Het menti-uur (vijfde jaar) is een lesuur waarin de leerlingen klassikaal en/of individueel gecoacht worden en op regelmatige basis feedback krijgen over hun leerproces. In het zesde jaar kunnen de leerlingen hun interesseveld verruimen dankzij het aanbod van de grensverleggers.

Voorbeelden grensverleggers: Spaans, Unesco level 2, Healthcare, talent foor teaching/caring

atheneum_cover

Flexibele leer­trajecten

We willen samen met jou je grenzen verleggen. We stemmen ons aanbod af op wat jij nodig hebt door nog meer te differentiëren. Wie nood heeft aan extra uitdaging, kan na overleg met de leerlingenbegeleiding een flexibel leertraject opstarten. Leren was nog nooit zo leuk!

het Atheneum GO!Next

Adres

Capucienenstraat 28
3500 Hasselt

Contactgegevens

v.oeyen@hetatheneumhasselt.be
011/28 64 40

Volg ons

Scroll naar boven
Scroll to Top