Alumni

Oud-leerlingen

Wil jij op de hoogte gehouden worden van schoolreünies, speciale events of andere gelegenheden?

We zijn bijzonder trots op alle leerlingen die bij ons afstuderen. Elk traject is uniek en bijzonder. We laten hieronder een aantal oud-​leerlingen aan het woord; we zijn blij dat ze zich nog steeds actief engageren voor onze school en delen graag wat zij te zeggen hebben over onze school:

pers1

Ben van Heesch

Met veel plezier kijk ik terug naar mijn jaren op het Koninklijk Atheneum. De kleinschaligheid was een enorme troef: als leerling was je geen nummertje in een groter geheel, maar een volwaardige gesprekspartner waar actief naar werd geluisterd. Het Atheneum gaf me de nodige handvatten om een vlotte start te maken aan de universiteit. Criminoloog Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent
pers2

Samuël Anastasi

Ondertussen is het meer dan 11 jaar geleden dat ik mocht afstuderen aan het Atheneum in de richting Humane Wetenschappen. Ik ben blij dat ik hier een goede theoretische basis heb kunnen krijgen. Deze basis heeft me geholpen toen ik mijn vleugels uitsloeg in het artistieke werkveld. Ik pluk hier tot op de dag van vandaag nog steeds de vruchten van en heb zo een mooie carrière kunnen uitbouwen. Het was een fijne tijd waar ik ook een prachtige vriendschap aan overgehouden heb. Ik zou het zo opnieuw doen.

Acteur, Musicalartiest & Docent
pers3

Ine Onkelinx

Het Atheneum was mijn eerste keuze, en ik heb er geen moment spijt van gehad. Het contact met de leerkrachten ervaar ik tot op de dag van vandaag als uniek. Ik ben Algemene cultuurwetenschappen gaan studeren aan de universiteit van Tilburg, en merkte al snel dat ik een voorsprong had, door mijn basis in het Atheneum. Ik denk steeds met veel plezier terug aan mijn schooltijd, daarom dat ik de dag van vandaag in de zomer musicalstages organiseer in het Atheneum, it only brings back good memories!
pers5

Hilde Claes

Waar je begint, bepaalt in sterke mate waar je eindigt. Het Koninklijk Atheneum gaf me stevige fundamenten voor mijn verdere leven en dit is veel meer dan louter een loopbaan. Ik leerde er ‘zien’ en niet enkel ‘kijken’, ik leerde er ‘luisteren’ en niet enkel ‘horen’... Met vreugde blik ik terug op een fantastische tijd, en nog vandaag geniet ik van enkele prachtige vriendschappen welke toen werden gesmeed.

Voormalig burgemeester Stad Hasselt
pers4

Herman Reynders

Het is al een hele tijd geleden. Ik ben afgestudeerd aan het Koninklijk Atheneum in 1975. Ik heb de beste herinneringen aan ‘mijn’ school. Ik denk met veel genoegen terug aan al die goeie en toffe leraars die mij wisten te inspireren en motiveren Aan de kwajongensstreken die we er al eens uithaalden. Aan de basketbal­ploeg van de school die Belgisch kampioen werd. En aan de vriendschap met mijn klas­genoten die er na meer dan 40 jaar nog altijd is.

Gouverneur Limburg
pers6

Tim Vervoort

Het Atheneum was voor mij een snelweg naar de toekomst waar ik alle kansen heb gekregen en helemaal ben opengebloeid naar de persoon die ik nu ben. Het was een geweldige ervaring om nooit te vergeten.

TEDxUHasselt, Potvos
het Atheneum GO!Next

Adres

Capucienenstraat 28
3500 Hasselt

Contactgegevens

v.oeyen@hetatheneumhasselt.be
011/28 64 40

Volg ons

Scroll naar boven
Scroll to Top