Leerlingenparticipatieraden

Vandaag mochten we 2 nieuwe leerlingen verwelkomen in onze participatieraad. We kunnen niet wachten op hun nieuwe input! Bij brainstormen hoort natuurlijk ook voedsel voor het lichaam.

20160112_125453-3

 

Iedereen op Atheneum Plus mag meedenken over het beleid en de school. Alle ideeën om onze school tot een kwaliteitsvolle en leerling-vriendelijke school te maken zijn welkom. Om alle ideeën van onze leerlingen in goede banen te leiden, hebben we een leerlingenparticipatieraad. De 3 graden zijn hier in vertegenwoordigd en de raden worden mee begeleid door een aantal enthousiaste leerkrachten. Wat vergaderen hoort erbij maar vooral ook: actie!

Hier hoor je onze raden zelf aan het woord:

Op een druilerige dinsdagmiddag ….

maakten de leden van de leerlingenparticipatieraad kennis met elkaar. Om deze eerste ontmoeting wat spontaner te laten verlopen, kozen we voor een informele setting. We spraken af in de King Kong. Wat bleek? De opkomst was zo groot, dat we met zijn allen niet binnen geraakten in dit gezellige koffiehuisje. Maar liefst 14 leerlingen uit de eerste en de tweede graad maken namelijk deel uit van de leerlingenparticipatieraad anno 2015.

We lieten ons niet ontmoedigen en probeerden het elders…Bingo! In café manger konden we met zijn allen plaatsnemen. Het werd een gezellige, maar productieve koffieklets. Al heel wat ideetjes staan op papier.

De derde graad had meer geluk en kon wel nog een plaatsje bemachtigen in de King Kong. Blijkbaar had het nieuws zich intussen verspreid dat de eerste vergadering van de leerlingenraad zou plaatsvinden. De leerlingen die zich al kandidaat hadden gesteld, namen nog wat andere vrienden mee. Hun overtuigingskracht was groot, want uiteindelijk willen maar liefst 7 leerlingen uit de derde graad zich engageren binnen de leerlingenraad. Ook hier kwamen er heel wat creatieve ideeën naar boven…

We hebben de ideetjes van de verschillende graden alvast even samengevoegd, want we zijn één raad en onze bedoeling is alle informatie goed met elkaar te delen. Het idee is zelfs ontstaan om een groepje te maken op smartschool of op Facebook, zodat we alles kunnen bundelen.

Een selectie:

  • Pastadag
  • Extra activiteiten onder de middag (een quiz!, …)
  • Gastspreker uitnodigen voor actuele onderwerpen
  • Snoepzakjes verkopen
  • Nieuwjaarsreceptie voor en door de leerlingen
  • Noedels verkopen
  • Warme chocomelk verkopen
  • Naam kiezen voor de leerlingenparticipatieraad
  • Verkiezingen organiseren: voorzitter 3de graad, ondervoorzitter 2de graad

Onze ambitie is om de leerlingenparticipatieraad goed zichtbaar te maken op school. Zo willen we bijvoorbeeld ook leerlingen, die geen lid zijn, laten meestemmen. Op die manier hopen we de betrokkenheid van alle leerlingen te vergroten, want … participatie is motivatie!

To be continued

 

received_10153661688759564

leerlingenparticipatieraad

 

het atheneum hasselt - Cappucienenstraat 28 - 3500 Hasselt