Aanbod 2de graad

Aanbod 2de graad

Kiezen – talenten verankeren – ontwikkelen van jezelf en de ander

 In de 2de graad gaan we de talenten en interesses van de leerling verder exploreren. Kiezen voor een studierichting die aanleunt bij je talenten, is daarin een eerste stap. Daarbij horen nieuwe vakken en gaat het lestempo en studiebelasting ook wat hoger liggen. In dit laatste proberen we de leerling maximaal te ondersteunen: via leerbegeleiding en studiehulpklassen willen we alle kansen benutten om deze horde samen met de leerlingen te nemen.

Via de leerlingenparticipatie kan de leerling mee het beleid van de school bepalen.

Tussen de middag kan en blijft het aanbod van de 1ste graad bestaan.

Er is natuurlijk nog veel meer: uitstappen, GWP’s en allerlei andere activiteiten waarbij we de leerling maximaal willen laten ontplooien zowel op studie- als persoonlijk vlak.

Voor de leerlingen van de 2de graad hebben we ook 2 unieke projecten:

  • STEM (Science Technology Engineering Maths)
  • CLIL (Content Language Integrated Learning)

In het 3de middelbaar kan je kiezen voor STEM. Deze richting is in de basisvorming opgebouwd zoals wetenschappen-wiskunde maar in de vrije ruimte (3u/week) gaan op een meer uitdagende manier met wetenschappen aan de slag. De leerlingen prikkelen en enthousiast maken voor wetenschappen is het hoofddoel.

11898791_985144151551568_6068351097837466301_n

In het 3de en 4de middelbaar kan je kiezen om het vak Geschiedenis in het Engels te volgen. Deze keuze is vrij. Het doel is om je Engels te versterken en tegelijkertijd de inhouden van het vak Geschiedenis te beheersen. De lessen zijn dus activerend en maximaal visueel ondersteund zodanig dat iedereen kan volgen.

-ose-clil-landing62_620Lessentabel

2de graad

 

het atheneum hasselt - Cappucienenstraat 28 - 3500 Hasselt